Søsken til evig tid

SØSKEN TIL EVIG TID er en varm og poetisk film om søskenparet Magnar og Oddny som driver familiegården på Kleiva i Sunnfjord, omtrent på samme måte som generasjoner har gjort før dem. Det vil de fortsette med så lenge helsa holder. De lever tett på den storslagne naturen som de er en del av. En håndfull kyr i fjøset gis kjærlig omsorg og en lokal hjortestamme får hjelp når vinteren er på det hardeste. Men hjortene er ikke mer takknemlige enn at de spiser opp frukttrærne til dessert. Den gamle eika på tunet har i generasjoner gitt værtegn om årstiden som kommer.

Sett fra utsiden kan det virke som om tiden står stille i livene deres, uten at de enser at den allikevel går ifra dem.

Noe nytt har imidlertid sneket seg inn. Hesten er byttet ut med traktor. De har lagt inn strøm og telefon i huset. Og så fikk de en radio med kassettspiller på 1980-tallet. Den var til stor glede og ble mye brukt. Dessverre gikk den i stykker for noen år siden. Nå sitter de med en eske full av lydkassetter med musikk de ikke får lyttet til.

SØSKEN TIL EVIG TID er en fascinerende film om et enkelt liv i pakt med naturen, et liv som ligner det livet nordmenn flest levde i generasjoner før rikdommen kom og endret det meste.

Regi: Frode Fimland
Medvirkende: Magnar Kleiva, Oddny Kleiva
Sjanger: Dokumentar
Kinopremiere: 08.11.2013
Manus: Frode Fimland, Karl Emil Rikardsen
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2013
Lengde: 1 t. 15 min.

Produksjonsselskap: FIMfilm AS, Relation04 Media AS
Distribusjon: Tour de Force

www.soskentilevigtid.no